Câteva considerații ale juriului Galei pentru Supervoluntari 2013

Ca și în anii trecuți, membrii juriului, atât din Brașov cât și din Sibiu s-au bucurat să jurizeze din nou aplicațiile trimise de organizațiile cu voluntari din cele două județe, să regăsească atât voluntari vechi, cât și voluntari noi, precum proiecte din toate domeniile.

Criteriile de jurizare din anul 2013 au avut în prim plan rezultatele activității de voluntariat; întrucât noi credem că voluntariatul este o activitate nonformală care contribuie atât la dezvoltarea personală a celui care face voluntariat cât și a comunității, am urmărit rezultatele activității de voluntariat. De aceea la cele două categorii, cel mai tânăr și cel mai vârstnic, anul acesta nu va mai prima criteriul de vârstă.

De asemenea jurizarea s-a făcut în baza aplicațiilor trimise de organizații și diferite persoane din comunitate. De aceea este important ca cei care completează aceste aplicații să răspundă, pe scurt, la toate întrebările sugerate, în caz contrar juriului fiindu-i destul de greu să înțeleagă complexitatea activității de voluntariat, chiar dacă aceasta este remarcabilă în practică.

Suntem conștienți că sunt o mulțime de voluntari și multe proiecte care nu se regăsesc în lista nominalizărilor. Cum dragoste cu sila nu se poate, tot așa organizatorii nu au cum să promoveze proiecte și voluntari care nu sunt nominalizați de către organizațiile lor (chiar dacă ne-am dori foarte mult acest lucru).

Mulțumim tuturor celor care au trimis aplicații și în acest an și să petrecem o seară minunată sărbătorindu-i pe cei care în fiecare an își găsesc câteva clipe și pentru voluntariatul în comunitatea din care fac parte!

Ne vedem la Gală 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404