Andrei și Daniel, doi artiști clasici la Gala pentru Supervoluntari Sibiu!

andrei craciun

Andrei Crăciun – clarinet

Sibianul Andrei Craciun a urmat cursurile Liceului de Artă din Sibiu pe care l-a absolvit în 2002, la clasa de clarinet a profesorului Florin Greluș. Din 2002 este student al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, absolvind în 2006 Facultatea de interpretare muzicală, secția clarinet la profesorul Ioan Goilă și profesorul Flavius Trif. Imediat dupa absolvire clarinetul îl aduce pe Andrei înapoi acasă, la Sibiu, unde se angajează ca profesor de clarinet și profesor de orchestră la Liceul de Artă.

daniel verde

Daniel Verde – fagot

începe studiul fagotului la vârsta de 13 ani. Între anii 1996 și 2000 este elev în clasa de fagot a profesorului Titus Popescu, la Liceul de Artă din Sibiu. În 2000 pleacă în Cluj-Napoca la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, unde sub îndrumarea profesorului Barabaș Adalbert se perfecționează în interpretare muzicală, secția fagot. Din anul 2005 până în anul 2007 urmează cursurile de Masterat în Artă Muzicală, secția Interpretare-fagot. După absolvirea Masteratului se întoarce în Sibiu unde între anii 2007 și 2011 este profesor de fagot la Liceul de Artă, unde în 2010 și 2011 elevii săi sunt premianții olimpiadelor naționale. În tot acest timp participă în numeroase recitaluri de muzică de cameră, colaborează cu mai multe Filarmonici din țară, printre care se numără Filarmonica de Stat Satu – Mare, Filarmonica “Transilvania” Cluj – Napoca, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica din Râmnicu – Valcea, etc. și susține alături de diferite orchestre turnee în țară și străinătate.

Pe Andrei și Daniel îi veți asculta în recital împreună cu Teodora Cîrciumaru, la Gala pentru Supervoluntari din Sibiu, în 3 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404