Statisticile Târgului de voluntariat Brașov, ediția a IV-a

DSC_0115

22 de organizații participante, peste 100 de persoane de toate vârstele interesate de voluntariat, peste 60 de voluntari care au oferit informații despre oferta proiectelor curente și au organizat ateliere și jocuri în cadrul Târgului.

Sâmbătă, 17 mai 2014. Ca de obicei, stă să plouă. Voluntarii organizațiilor din Brașov, Săcele și Codlea apar rând pe rând, și-și pregătesc standurile organizațiilor din care fac parte. Afișe, flyere, rapoarte anuale, poze, produse diferite sunt aranjate frumos pe masă sau pe panouri. Sala de lectură a Bibliotecii Județene G. Barițiu se transformă într-o clipită într-o zonă colorată de roll-up-urile organizațiilor, în care zumzăie, ca niște albinuțe, voluntarii. După ora 10 încep să apară și primii vizitatori. Spre surpriza organizatorilor, la această ediție sunt foarte mulți copii și tineri, unii dintre ei însoțiți de către părinți, dornici să afle cât mai multe despre proiectele brașovene. Trec pe rând pe la fiecare stand după care se opresc la standurile comune de activități. Aici colorează, pregătesc broșe sau pictează pe sticlă împreună cu voluntari de la Colors, SCUT și Copiii de cristal. Cei mai îndrăzneți se pun în pielea persoanelor cu dizabilități într-un joc de rol pregătit de Fundația Rafael. Pentru toți, organizatorii și voluntarii Mirakolix și SCUT au pregătit o serie întreagă de jocuri diferite, precum boardgames sau jocuri cu parașuta; iar European Nature Trust a organizat vizite ghidate în autocarul folosit în programul de educație ecologică.

Ca o noutate, la această ediție organizațiile au avut ocazia să susțină, în paralel cu restul de activități, o scurtă prezentare despre misiunea și principalele idei; totodată au mai fost organizate scurte prezentări și ateliere despre legislația în domeniul voluntariatului, despre drepturi și obligații, dar și despre cum să devii ambasadorul cauzei tale preferate. Iar la final, toată lumea a fost invitată la flashmobul organizat de Hospice Casa Speranței în Piața Sfatului.

Din evaluările organizațiilor participante aproximativ 15% din vizitatorii Târgului au fost direct recrutați la fața locului, restul fiind interesați în a avea un prim contact cu organizațiile locale și proiectele acestora.  Majoritatea celor interesați de voluntariat fac parte din grupul țintă 14-25 de ani.

Pozele de la eveniment le găsiți pe www.facebook.com/asociatiacolors – poze . Oferta de voluntariat o găsiți pe www.facebook.com/voluntariatbrasov.

Organizații participante la această ediție:

Incubator 107 Brașov, Fundația Hospice Casa Speranței, Asociația Rază de speranță în intervenția și terapia TSA, Fundația pentru asistență socială și tineret Săcele, Tineri pentru Tineri, Asociația de Servicii Sociale SCUT, Asociația Montană Carpați, Asociația Visum pentru Educație și Cultură, Fundația Rafael Codlea, Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov, Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, The European Nature Trust, Fundația PECA, Asociația Copiii de Cristal, Asociația Centrul de jocuri Mirakolix, Asociația 11even, Cercetașii României – C.L. Virgil Onițiu Brașov, Biblioteca Județeană G. Barițiu, Asociația Colors, Rețeaua CAN, Student Sport și Greenpeace România.

Târgul de voluntariat Brașov este un eveniment propus în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului și organizat de Asociația Colors și Rețeaua CAN, în parteneriat cu Biblioteca Județeană G. Barițiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Sponsor: Zizin. Parteneri media: Newsbv.ro, 24 FUN Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404