FAQ

Care este perioada luată în considerare pentru aplicații?
Răspuns: noiembrie 2010-octombrie 2011

La câte categorii pot aplica?
Răspuns: la câte crezi că te potrivești. Recomandarea noastră este să aplici la cât mai multe, pentru vizibilitate maximă 🙂

Pot aplica doar organizațiile neguvernamentale?
Răspuns: pot trimite aplicații inclusiv instituțiile publice, școlile, grupurile de inițiativă, firmele, atâta timp cât proiectul este de voluntariat comunitar și s-a desfășurat cu ajutorul voluntarilor. Școlile și firmele au fiecare câte o categorie specială.

Cum se face jurizarea?
Răspuns: jurizarea este făcută de un juriu desemnat, cu excepția categoriei cel mai simpatic voluntar; pentru detalii consultă Regulamentul competiției, pe pagina Regulament.

Dacă sunt blogger, mă pot auto-nominaliza?
Răspuns: da, primim și auto-nominalizări.

Dacă avem un colaborator jurnalist, care a scris constant despre proiectele noastre, îl putem nominaliza?
Răspuns: bineînțeles.

Pot aplica la ambele ediții (Brașov și Sibiu)?
Răspuns: te rugăm să trimiți aplicații pentru județul în care îți desfășori activitatea. Dacă ai avut proiecte în ambele județe, vei trimite pentru fiecare separat, nominalizând voluntarii, proiectele și susținătorii din județul respectiv.

Ce este voluntariatul?
Răspuns: “Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfășurată în domenii cum sunt: asistența și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea.” (definiția din Legea Voluntariatului 2006) – preluată de pe www.voluntariat.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404