Regulament

Vă mulțumim pentru aplicații! Nu uitați să solicitați invitații (inclusiv pentru voluntarii nominalizați) – click aici – și ne vedem la eveniment 🙂

——————-

Organizatorul competiției este Asociația Colors, în parteneriat cu Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din Brașov și/sau Sibiu și susținătorii. Voluntarii și proiectele Asociației, precum și ale partenerilor nu intră în competiție.

“Gala pentru Supervoluntari” este o competiție adresată persoanelor care fac voluntariat în județele Sibiu și Brașov, în condițiile Legii voluntariatului, organizațiilor neguvernamentale și instituțiilor publice care desfășoare proiecte cu ajutorul voluntarilor, instituțiilor școlare care desfășoară proiecte extrașcolare în parteneriat, având componentă de voluntariat comunitar. Se iau în considerare aplicațiile care includ perioada noiembrie 2014-octombrie 2015.

Competiția are 2 etape: prima etapă  de primire a aplicațiilor –  se desfășoară până în 15 noiembrie (termen prelungit)  și cea de-a doua etapă de jurizare, între 16 – 20 noiembrie. Câștigătorii vor fi cunoscuți în cadrul evenimentelor de premiere din 27 noiembrie (Brașov) și 3 decembrie (Sibiu) .

Există 10 categorii diferite. Pentru fiecare categorie se va premia un singur câștigător. Premiile vor fi oferite de Asociația Colors cu ajutorul finanțatorilor, partenerilor și sponsorilor.

Jurizarea pentru categoria “Cel mai simpatic voluntar” se face online, votul făcându-se pe pagina www.facebook.com/asociatiacolors între 16-20 noiembrie. Jurizarea pentru celelalte 9 categorii se face de către un juriu desemnat, ai cărui membri sunt reprezentanți ai organizatorilor, finanțatorilor și partenerilor cu experiență în promovarea voluntariatului, în funcție de un set de criterii predefinite, care iau în considerare amploarea activităților desfășurate, rezultatele cuantificabile și efectul asupra dezvoltării personale a voluntarului și asupra comunității.

Cum se aplică:

Pentru secțiunea VOLUNTARI: poți nominaliza voluntari pentru categoriile: cel mai tânăr voluntar, cel mai vârstnic voluntar, voluntarul anului, coordonatorul de voluntari al anului, voluntar cu idei.  Pentru fiecare subcategorie în parte va trebui să completezi câte un formular. Poți nominaliza un singur voluntar pe subcategorie. În cazul în care un voluntar este nominalizat la mai multe categorii se va lua în considerare prima aplicație.

 

Notă: În conformitate cu prevederile Legii 78/2014 privind Reglementarea activității de voluntariat din România, art. 3, lit. e, “voluntarul este orice persoană fizică […] care a dobândit capacitate de muncă potrivit legislației în domeniul muncii și desfășoară activități de voluntariat” (15 ani). Drept urmare la categoria cel mai tânăr voluntar puteți nominaliza persoane cu vârsta între 15-35 de ani; la celelalte categorii voluntarii nominalizați trebuie să aibă vârsta peste 15 ani.

Pentru secțiunea ORGANIZAȚII ȘI PROIECTE: poți nominaliza organizații (ONG, instituții publice) care lucrează cu voluntari și proiecte de voluntariat pentru categoriile: cea mai activă organizație, cel mai bun proiect, proiecte mobilizatoare de resurse din comunitate; poți nominaliza instituții școlare pentru categoria: cel mai bun proiect extrașcolar. Pentru fiecare subcategorie în parte va trebui să completezi câte un formular. Poți nominaliza maxim 2 proiecte pe subcategorie. Proiectele extrașcolare sunt cele inițiate de către instituții de învățământ, în parteneriat cu ONG-uri sau instituții publice, având o componentă clară de voluntariat comunitar.

 

Notă: Pentru categoria de proiecte extrașcolare sunt acceptate în competiție și proiecte implementate cu ajutorul tinerilor sub 15 ani, în condițiile în care este prezentată succint modalitatea în care activitatea a contribuit la dezvoltarea tinerilor respectivi.

————————

Notă 2: Organizațiile cu sediul în alte localități decât jud. Brașov/Sibiu pot înscrie proiecte în competiție dacă acestea s-au desfășurat în unul din cele 2 județe, pentru beneficiari locali și/sau cu voluntari locali.

19 responses to “Regulament”

 1. […] Termenul limită pentru aplicații este 8 noiembrie. Înainte de a aplica citește Regulamentul aici! […]

 2. Cornel Spiridon (Inamicu) says:

  pt ce mai simpatic voluntar…exista un link special pe facebook?

 3. Diana says:

  Eu vreai sa fiu voluntar in cadrul galei de supervoluntari din Sibiu. Cu cine trebuie sa vorbesc?

 4. Robert says:

  E vorba numai de voluntariate facute in Romania sau despre orice fel de voluntariat. Pacat ca nu am stiut de acest eveniment anul trecut.

  • Robert says:

   Imi cer scuze. Era o intrebare. E vorba numai de voluntariate facute in Romania sau despre orice fel de voluntariat facut oriunde in lume?

 5. […] de înscriere, precum și regulamentul se găsesc pe supervoluntari.ro, termenul limită de completare a acestora fiind 10 noiembrie. După această dată aplicațiile […]

 6. […] de înscriere, precum și regulamentul se găsesc pe supervoluntari.ro, termenul limită de completare a acestora fiind 10 noiembrie. După această dată aplicațiile […]

 7. Buna.

  Organizatiile trebuie sa aiba sediul in judetele Sibiu sau Brasov sau doar sa fi desfasurat activitati in alte judete.
  Asociatia Montana Carpati, in numele careia intreb, are sediul in Bucuresti dar unele din activitatile de remarcare pe care le-am sustinut au avut locul atat pe teritoriul judetului Brasov cat si pe teritoriul judetului Sibiu.

  O zi buna,

  Andreea Balbarau

  • luati in considerare acest comentariu va rog

   Buna,

   Organizatiile trebuie sa aiba sediul in judetele Sibiu sau Brasov sau doar sa fi desfasurat activitati in alte judete?
   Asociatia Montana Carpati, in numele careia intreb, are sediul in Bucuresti dar unele din activitatile de remarcare pe care le-am sustinut au avut locul pe teritoriul judetului Brasov si altele pe teritoriul judetului Sibiu.

   O zi buna,

   Andreea Balbarau

   • admin says:

    Buna ziua Andreea,

    scuze pentru intarzierea cu care iti raspundem. Daca organizatia voastra a desfasurat proiecte cu beneficiari si/sau voluntari din cele 2 judete, atunci poate aplica in competitie.

 8. Andrei says:

  Organizatiile trebuie sa fie din judetele Brasov sau Sibiu sau doar sa desfasoare activitati / proiecte in acele judete?
  De exemplu o organizatie din Bucuresti poate participa daca a desfasurat proiecte in aceste doua judete?

  • admin says:

   Buna ziua,
   daca proiectul a avut loc in unul din cele 2 judete, Sibiu sau Brasov, pentru beneficiari locali si/sau cu voluntari locali, atunci poate fi inscris in competitie.

 9. Daniel Isaila says:

  In vederea activitatilor prestate de voluntar, in considerare se iau doar cele din anul in curs, indiferent de subcategoria la care este nominalizata persoana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404